maanantai 3. elokuuta 2009

Pohtolankadulla on nyt 40km/h nopeusrajoitus.


Nyt kun kesälomakausi alkaa olla kääntynyt syksyn puolelle, on hyvä huomata että Pohtolankadulla on nyt 40km/h nopeusrajoitus.

Pohtolankadun varren asukkaille muutos tarkoittaa vähemmän melua ja pölyä. Hitaammille liikkujille, jalankulkijoille ja pyöräilijöille, lapsille ja vanhuksille - ehkä ihan kaikille meille - uusi rajoitus tuo parempaa turvallisuutta, huomatuksi tulemista, lyhempiä jarrutusmatkoja, enemmän aikaa reagoida.

Meille autoilijoille ja moottoripyöräilijöille muutos tietää vajaat 20 sekuntia lisää ajoaikaa per kilometri Pohtolankadulla. Pisimmilläänkään Pohtosillalta Teboilille ei siis puhuta edes minuuteista, joten kovin paljon aikaisemmin ei herätyskelloa tarvitse siis uuden rajoituksen takia soimaan laittaa. Joku voi jopa luottaa tuuriinsa, että tämän menetyksen säästää takaisin jo Lielahdenkadun liikennevaloissa kun sopivaan vihreään aaltoon sattuu. Kovin isoista ajallisista tappioista ei kiireisimpienkään osalta missään tapauksessa puhuta.

Isoin kynnys on korviemme välissä - tuntuuhan 40km/h tosiaankin hiljaiselta vauhdílta ratin takaa katsoen.

Täytyy kuitenkin muistaa, että muut kulkijat olettavat nyt autojen ajavan hitaampaa vauhtia, eivätkä välttämättä osaa varautua siihen jos joku pyyhkäiseekin vanhasta muistista kovempaa. Siksi meillä autoilijoilla ja moottoripyöräilijöillä on isompi vastuu kuin muilla rajoitusten noudattamisessa. Koitetaanpa siis itse kukin pitää maltti mukana liikenteessä.

Perille ehditään kyllä kaikki uusillakin nopeuksilla!



- topi, niemen oky: n sihteeri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti