perjantai 19. maaliskuuta 2010

Niemen ja Pohtolan alueen liikenteestä päätetään ensi viikolla

Kuten verkkopäiväkirjassammekin on aikaisemmin todettu (mm. joulukuussa 2009), linja 50:n liikennöinti loppuu kokonaan kesäkuun 6. päivänä kuluvaa vuotta. Siihen on alle kolme kuukautta aikaa. Miten joukkoliikenne sen jälkeen alueellamme hoidetaan, siitä ei vielä ole olemassa päätöstä.

Pohtolankadun pohjoispäässä joukkoliikennetarjonta on perustunut ainoastaan linjan 50 palveluihin. Mikäli korvaavaa tarjontaa ei järjestettäisi, olisivat kävelyetäisyydet lähimmälle pysäkille Pohtolankadun ja Vähäniemenkadun liittymään enimmillään jopa 1500 metriä. Kantakaupungin alueella pyritään joukkoliikenteen suunnittelussa säilyttämään kävelyetäisyys pysäkille enintään 600 metrinä.

Kysyin asiasta Tampereen joukkoliikkennepäällikkö Mika Periviidalta, joka kertoi että asiaa käsitellään Tampereen yhdyskuntalautakunnassa 23.3.2010. Edellisessä kokouksessa 9.3. päätösesitys jätettiin pöydälle.

Periviidan päätösesityksen mukaisesti Pohtolankadun päätarjonnan muodostaisi linja 7 Sarankulmasta Siivikkalaan - siis TKL:n linjaa 7 jatkettaisiin Keskustorilta Siivikkalaan nykyistä 50:n reittiä pitkin. Vuoroja Siivikkalaan ja Siivikkalasta ajettaisiin arkisin ja lauantaisin pääsääntöisesti puolen tunnin välein, klo xx.07 ja xx.37. Pyhäpäivien osalta lähtöajat ovat vielä mietinnässä. Arjen ruuhka-aikaan tulisi täydentäviä lähtöjä aamuisin ja iltapäivällä. Lähtöajat todennäköisesti 20 minuuttia yli tasan Siivikkalasta. Lopulliset aikataulut viimeistellään yhdyskuntalautakunnan päätöksen jälkeen.

Siivikkalan ja Pohtolan joukkoliikennejärjestelyjä on suunniteltu yhteistyössä Ylöjärven kaupungin kanssa. Ylöjärven kaupunki on jo tehnyt vastaavanlaisen päätöksen omalta osaltaan.

Haluatko vaikuttaa päätökseen? Tampereen yhdyskuntalautakunnan jäsenten yhteystiedot löytyvät netistä.

2 kommenttia:

  1. Hei!
    Ilmankos-projekti on järjestämässä keskustelutilaisuuden joukkoliikenteen tulevaisuuskuvista Länsi-Tampereella. Tarkka pvm ei ole vielä tiedossa, mutta kevään aikana kuitenkin. Silloin pääsette keskustelemaan Tampereen Joukkoliikenteen kanssa kasvokkain. Tiedotamme tarkemmin lähipäivinä.

    Terv. Leena Karppi, Tampereen seudun ILMANKOS -projekti, leena.karppi@tampere.fi

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Kerro toki kun alkaa päivämäärä ja sisältö hahmottua.

    VastaaPoista