perjantai 18. joulukuuta 2009

Mika Periviita: Niemen ja Pohtolan alueen joukkoliikenteestä


Joulu jo kolkuttelee ovella, ja Ollikin meitä jo omassa kirjoituksessaan muistutteli rauhoittumisen tärkeydestä suuren juhlan alla.

Linjan 50 ja sen myötä koko Lietsun alueen bussiliikenne on kuitenkin herättänyt niin paljon kysymyksiä ja keskustelua (ja olen jo aikaisemmin luvannut tähän palata), että kysyin vielä joulun alla asiasta tilannekatsausta Tampereen joukkoliikennepäällikkö Mika Periviidalta. Ohessa hänen terveisensä.

- topi-sihteeri

-----------------


Hei,

Länsilinjat Oy on hakenut Länsi-Suomen lääninhallitukselta linjan 50 Siivikkala-Tampere-Höytämö liikennöintivelvoitteen lakkauttamista viikonloppuliikenteen osalta 1.1. 2010 alkaen ja arkipäiväliikenteen osalta 6.6. 2010 alkaen. Lääninhallitus on hyväksynyt hakemuksen.

Ylöjärven ja Tampereen kaupungit sekä Lempäälän kunta ovat päättäneet ostaa Länsilinjat Oy:ltä kevään 2010 viikonloppuliikenteen, joten voidaan todeta, että linja 50 liikennöi vielä ensi kesään saakka.

Kesäliikennekauden (7.6. 2010 alkaen) osalta ei ole vielä päätöksiä Pohtolankadun joukkoliikennetarjonnasta tehty. Tällä hetkellä neuvottelemme Ylöjärven kaupungin kanssa linjan 50 korvaavista palveluista kesästä 2010 alkaen. Lempäälän kunnan ja Höytämön osalta ratkaisu on jo tehty, joten nyt siis suunnittelemme Siivikkala - Keskustori -välistä liikennettä.

Julkisuudessakin jo esillä ollut linjan 7 jatkaminen Keskustorilta Siivikkalaan on varteenotettava ratkaisu. Linja 7 (Sarankulma-Keskustori-Siivikkala) tarjoaisi Pohtolankadulle ja Siivikkalaan hieman nykyistä paremman vuorotarjonnan. Tätä vahtoehtoa voi arvioida vaikkapa katsomalla linjan 7 nykyisiä aikatauluja. Nykyiset lähtöajat Sarankulmasta olisivat hyvin lähellä Siivikkalasta lähtöjä ja samoin Keskustorin lähtöajat.

Muitakin vaihtoehtoja voi vielä nousta esille. Asiaa suunnitellaan yhteistyössä Ylöjärven kanssa ja tarkoitus on, että päätöksiä syntyy alkuvuodesta.



Terveisin


Mika Periviita
joukkoliikennepäällikkö
Tampereen kaupunki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti