maanantai 23. elokuuta 2010

Suosittu juhlajuna


Eilen, sunnuntaina 22.8.2010 Niemessä kierrellyt 60v-juhlajuna oli menestys! Alunperin junan oli suunniteltu tekevän kaksi puolen tunnin mittaista kierrosta alueellamme, mutta jo pian junan saavuttua kävi selväksi, että tarvitaan ylimääräinen kierros kaikkien halukkaitten mukaan saamiseksi. Lippuja myytiin lopulta 116 kappaletta. Paitsi hyvästä tuurista ilmojen suhteen tämä kertoo niemeläisten kiinnostuksesta omaan kotikyläämme ja tarinoihin sen historiasta ja ihmisistä.


Tarinoissa palattiin vanhoihin aikoihin. Kuultiin alueen vanhimmasta metsänvartija Blomqvistin talosta, kuultiin rintamamiessukupolven vaiheista kun Niemi enimmäkseen kylänä rakentui, mutta myös uudemmista ajoista ja ihmisistä; tunnetuiksi tulleistakin entisistä ja nykyisistä niemeläisistä Nummisista Lehtipuihin ja Irwiniin.

Tarinat on nyt tallennettu nettiin blogiimme kaikkien luettavaksi: http://niemenoky.blogspot.com/2010/08/niemen-juhlajuna-2282010-tarinat-reitin.html

Junan lähetti matkaan omakotiyhdistyksen puheenjohtaja Arto Huovila. Leila Penttilä ja Birgit Pihlajaniemi lukivat tarinat matkan kuluessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti