lauantai 8. toukokuuta 2010

Romutalkoot

Tänään 8.5. pidettiin Palkkikadulla perinteiset romutalkoot. Paikalle oli varattu kaksi lavaa, toinen metalli- ja toinen sekajätteelle. Vaikka tapahtuma oli aikataulutettu alkamaan yhdeksältä, paikalla oli kuhinaa jo ainakin kahdeksan jälkeen. Leinon Tane taisi olla lavoilla jo seitsemän aikaan vastaanottamassa ensimmäisiä romuntuojia.

Metallia päätyi kertyi teollisuuden uudelleenkäytettäväksi hyvä määrä, vaikka osa tavarasta toki päätyi perinteisesti suoraan kiertoon seuraavalle tarvitsijalle. Parhaiten uusiokäyttöön päätyviä polkupyöriä tuli tänä vuonna vähemmän kuin aikaisemmin, mutta ne mitä tuli, taisivat kaikki mennä suoraan seuraavien poljettaviksi.

Myös kaatopaikalle ajettavaa romua kertyi täysi lavallinen talojen nurkista ja pihoista lojumasta. Jätelavoilla Taunon lisäksi isoimman talkoopanoksensa antoivat Kallion Isto, Kivistön Juha ja Mäkelän Veikko.

Tänä vuonna romutalkoiden yhteydessä oli uutuutena Ilmankos-projektin järjestämä kirjojenvaihtotori, jota emännöi Sanna Ovaska. Kirjoja vaihdettiin sateesta huolimatta ihan hyvää vauhtia, vaikka lopulta saldo taisi jäädä plussalle: Kirjoja tuli enemmän kuin meni.

Uutuutena oli myös Ilkka Kyttälän isännöimänä Tampereen polkupyöräilijät ry:n ja ja Ilmankos-projektin polkupyöränhuoltopiste. Ilkka auttoi paikalle pyöränsä tuoneita keväthuollossa - paitsi huoltaen myös opastaen ja neuvoen miten perushuollon voi itsekin tehdä.

Miilunpalon Marja ja Pihlajaniemen Birge tarjosivat kahvia, mehua ja munkkeja, samalla kun pitivät kassaa jasenmaksuille ja myivät teatterilippuja kesän reissullemme. Taisipa paikalla touhuta myös Kallion Arja. Jäsenmaksunsa kävi tänä vuonna maksamassa noin neljännes jäsenistä, eli seitsemisenkymmentä kotitaloutta.

Keli oli kylmä ja varsinkin loppua kohden sateinen, mutta paljon saatiin romua pois nurkista kiertoon ja paikkoja siisteiksi. Kiitos kaikille osallistuneille!

P.s. Lisää kuvia verkko-albumissamme !

2 kommenttia:

  1. Hei!
    Paikalla vieraili myös entisiä ok-yhdistysläisiä, Kallion Immo ja Ellen, jotka perheensä kanssa hoitivat mm. tätä romupäivää ansiokkaasti talkoohengessä vuosia, jopa vuosikymmeniä.Kuvaaja ei sattunut samaan aikaan paikalle.

    Kahvitiskillä heräsi ajatus saada alueemme musisoivat lapset kokoon ja harjoittelemaan ohjelmaa tuleviin oh-yhdityksemme tilaisuuksiin ja juhliin. Kunhan saadaan vetäjä. Asiasta kertoi Pihlajaniemen Birgit.

    Kiitos taas romutalkoolaisille ja terveiset Tapulinkadulta toivottaa Laaksosen Maikki

    VastaaPoista
  2. Kiitos palautteesta! Tässä olevat kuvat on napattu minun kännykälläni. Olin kyllä paikalla kun Immo ja Ellen poikkesivat, mutta eipä tosiaan tullut kuvaa siitä napattua.

    Varmaan monella muullakin paikalla käyneellä oli jonkin sortin valokuvauskone mukana. Kuvat ovat tervetulleita, ja niitä voi lähettää vaikka yhdistyksen osoitteeseen niemen.oky@ovi.com.

    Ensi viikon sunnuntaina on yhdistyksen 60-vuotisjuhlat. Kaikki jäsenemme on kutsuttu mukaan, samoin joukko kutsuvieraita. Ohjelmaakin voi vielä ehdottaa Birgelle tai Marjalle, jotka ovat tehneetkin jo valtavan työn juhlien järjestämiseksi. Muutakin juhlatoimintaa on tarkoitus vuoden mittaan järjestää, ja puuhamiehet/-naiset ovat aina tervetulleita.

    - topi-sihteeri

    VastaaPoista