keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Syksyllä tapahtuu


Yhdistyksen syyskokous 25.11.

Niemen omakotiyhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään sunnuntaina 25.11.2012 klo 16 Lielahden kirkolla. Kokouksessa on käsiteltävänä mm. yhdistyksen puheenjohtajan ja johtokunnan erovuoroisten jäsenten valinnat sekä toimintasuunnitelma tulevalle vuodelle. Uudet innokkaat osallistujat ja ideat ovat tervetulleita! Tarjolla kahvia ja pullaa. Tervetuloa!

Itsenäisyyspäivän muistokynttilät

Perinteiseen tapaan kokoonnumme itsenäisyyspäivänä klo 12 rakentajasukupolvien muistomerkille Pipanitsun puistoon Tapulinkadun ja Piirukadun risteykseen. Kynttilöin kunnioitamme aiempien sukupolvien työtä ja paikalla voi hyvin muistaa myös pois nukkuneita omaisia ja ystäviä.

Hiekoitussepeliä

Omakotiyhdistys tilaa tulevaksi talveksi hiekoitussepeliä jäsentensä käyttöön. Sitä voi noutaa Lautta- ja Tapulinkadun risteyksestä. Kasa on merkitty yhdistyksen kyltillä.

Jäsenmaksu

Jos et vielä ole maksanut jäsenmaksuasi tältä vuodelta, nyt on aika! Jäsenmaksu on 8€ ja sillä pääset mukaan yhdistyksen toimintaan ja hyötymään jäseneduista. Jäsenenä saat mm. 50% alennuksen sähköenergian perusmaksusta Tampereen sähkölaitokselta, Teboililta alennuksen lämmitysöljystä sekä Omakotiviestin.

Johtokuntaan

Josa haluat osallistua toiminnan kehittämiseen, niin ilmoittaudu mukaan. Tule mukaan varmistamaan että hyvä toiminta jatkuu! Ota yhteyttä rohkeasti näissä ja muissakin asioissa! Lisätietoja antavat Arto Huovila p. 046 841 7160, Isto Kallio p. 050 467 0215. Voit olla suoraan yhteydessä johtokunnan jäseniin tai voit kirjoittaa sähköpostia osoitteeseen niemen.oky@ovi.com.  Tietoa yhdistyksen toiminnasta löytyy internetsivujen http://niemenoky.blogspot.com lisäksi myös Facebookista: https://www.facebook.com/pages/Niemen-Omakotiyhdistys-ry/238218636242988

maanantai 29. lokakuuta 2012

Yhdistyksen syyskokous 25.11.2012

Moro!

Niemen omakotiyhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään sunnuntaina 25.11.2012 klo 16 Lielahden kirkolla. Kokouksessa on käsiteltävänä mm. yhdistyksen puheenjohtajan ja johtokunnan erovuoroisten jäsenten valinnat sekä toimintasuunnitelma tulevalle vuodelle. Uudet innokkaat osallistujat ja ideat ovat tervetulleita!

Tarjolla kahvia ja pullaa.

 Tervetuloa!

keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Juhannusjuhlat!

Moro, muistathan perinteiset juhannusjuhlat Niemen uimarannalla jussin aattona. Kokko ynnä muuta perinteistä kivaa ohjelmaa tarjolla + makkaraa ja pikkuherkkuja myynnissä.

Kokko syttyy n. klo 22.

Haluatko osallistua järjestämiseen? Kokon kasaamiseen saa tulla mukaan jo aamulla, ja illalla kelpaa apu esimerkiksi arpojen tai makkaran myyntiin. Tule paikalle ja nykäise rohkeasti hihasta, niin keksitään sinulle sopiva homma. Pienikin apu on suuri apu!

lauantai 2. kesäkuuta 2012

Silmät auki

Jäseniltämme on tullut ilmoituksia Lietsun alueella ovelta ovelle kiertävistä ulkomaalaisista kerjäläisistä ja kaupustelijoista. Ovat kuulemma pahimmillaan menneet jopa taloihin sisään, jos ovi on ollut auki.
Paniikkiin ei tietenkään ole aihetta, mutta kannattaa pitää ovet säpissä ja varoitella lapset ja mummot avaamasta ovia vieraille jos yhtään epäilyttää.

lauantai 26. toukokuuta 2012

Huomenna pihakirppis!

Moikka!

Muistathan, että huomenna sunnuntaina 27.5.2012 on Niemen pihakirppis klo 11-14? Tänä vuonna se järjestetään keskitetysti Niemen torilla, siis Palkkikadulla samassa paikassa kuin romutalkoot pari viikkoa sitten.

Tule myymään tarpeettomaksi jääneet tavarasi, tiedä vaikka itsekin tekisit löytöjä. Ainakin kelien puolesta näyttää käyvän tuuri!

P.s. pöytä pitäää hoitaa paikalle itse.

lauantai 12. toukokuuta 2012

Romutalkoot 12.5.12

Tämänvuotiset romutalkoot hoidettiin sateisessa kelissä. Väkeä kuitenkin riitti ja tavaraa kertyi. Kiitokset järjestäjille, läsnäolollaan ilahduttaneille sekä nurkkia siivoamalla alueemme viihtyvyyttä parantaneille!

Isto pakkaa sekajätettä.



Arto ja Tane tutkaavat, päätyykö pyörä metallilavalle materiaalikierrätykseen vai löytyneekö joku uusiokäyttäjä.



Kahvitus- ja jäsenmaksukojulla sade luo tunnelmaa.



P.S. Jos tontillesi jäi vielä sellaista jätettä, jota me emme voineet vastaanottaa, etkä ole varma mihin ne oikeastaan kuuluisi viedä, lukaise tämä Pirkanmaan jätehuollon helppolukuinen ohje. Kiitos kaikille teille jotka ette tuoneet "vahingossa" öljyjä ja pahveja ja akkuja "jonkun muun" hoidettavaksi.

keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Romutalkoot lauantaina!

Muistathan perinteiset romu- ja roskatalkoot lauantaina 12.5. klo 9.00-12.00? Tapahtumapaikkana on  Palkkikatu, Niemen tori.

Tämä on loistotilaisuus siivota pihat, nurkat ja varastot!

Siirtolavat perinteisesti seka- ja metallijätteille. Huomaathan ettemme voi vastaanottaa ongelma-, puutarha- tai rakennusjätettä. Paikan päällä voit myös maksaa vuoden 2012 jäsenmaksusi (8 €).

Ainakin menneinä vuosina, esim 2010 ja 2011 tapahtuma on ollut hyödyllinen ja mukava!

Tervetuloa!

torstai 26. huhtikuuta 2012

Plantagenin puutarhakoulu niemeläisille 8.5.2012

Plantagen Tampere järjestää Ti 8.5. klo 19.00-21.00 Niemen alueen asukkaille Puutarhakouluillan.


Puutarhakoulussa käsiteltävinä aiheina ovat kesäkukkaistutukset, puiden ja pensaiden valinta ja istutus. Paikalla mahdollisuus tutustua myös grilli- ja kesäkalustevalikoimaan.

Puutarhakouluun osallistujat saavat kaikista illan ostoksista -15% alennuksen.

Ilmoittautumiset tarjoilun järjestämiseksi:
  • sähköpostilla: tampere.mp [at] plantagen.fi
  • tai Birgit Pihlajaniemi puh. 040 554 8296,  birgit.pihlajaniemi [at] gmail.com
  • Ilmoittaudu heti mukaan!

maanantai 9. huhtikuuta 2012

Yhdistys toimii - oikeesti

Tässä tiivistelmä Niemen Omakotiyhdistys ry:n toiminnasta viime vuonna. Aika paljon kaikkea... ja tänä vuonna tapahtuu vielä enemmän! Pysy kuulolla.
  • Pilkkikisat ja lasten hiihtokilpailut pidettiin totuttuun tapaan Niemen uimarannalla. Kovan pakkasen takia niitä jouduttiin tosin siirtämään; lopulta ne järjestettiin 12.3.2011. Kilpailujen yhteydessä myytiin makkaraa ja kaikki hiihtäjät saivat osallistumisesta palkinnoksi karkkipussin ja 3 parasta joka sarjasta lusikan.
  • Kevätkokouksen yhteydessä maaliskuussa järjestettiin infotilaisuus maalämmöstä sekä kunnan energia-avustuksesta omakotiasukkaille.
  • Roska- ja romutalkoot pidettiin Niemen torilla 7.5.2011. Jäsenille tarjottu mahdollisuus nurkkiensa siivoamiseen saavutti perinteisesti suuren suosion. Romunkeruun lisäksi paikalla oli tällä kertaa muutakin ohjelmaa. Ilmankos-projektin Anne Leppänen ohjasi lapsille hyötykasvien istutusta. Marttojen ja Pirkanmaan jätehuollon Anne Sannamo oli antamassa tärkeää tietoa kompostoinnista.
  • 11.5.2011 järjestettiin keskustelutilaisuus Lielahden alueen palveluista sekä Niemenrannan rakentumisesta. Puhujiksi oli saatu Tampereen kaupungin, YIT:n sekä Rientolan setlementin edustajat. Kuulijoita paikalle tuli 80.
  • Perinteinen kokkojuhla järjestettiin juhannusaattona uimarannalla, hyvässä kelissä. Kokon lisäksi ohjelmassa oli erilaisia kilpailuja, makkaran ja virvokkeiden myyntiä sekä tietenkin musiikkia. Oman alueemme asukkaiden lisäksi tapahtumassa oli runsaasti väkeä eri puolilta Tamperetta. Buffetissa kauppa kävi.
  • 2.7.2011 järjestettiin teatteriretki Kangasalan Ramppiteatteriin. Esitys Muistat sie Monrepos’n, kertomus Karjalasta, kaipuusta, Suomen vaaran vuosista ja evakkojen asettumisesta uuteen ympäristöön. Väillä satoi kaatamalla vettä.
  • Suomensaari elää –tapahtumaan osallistuttiin 11.9.2011 järjestämällä saappaanheittoa.
  • Syksyllä tilattiin hiekkakuorma jäsenistön käytettäväksi talvihiekoitukseen.
  • Perinteinen itsenäisyyspäivän juhla järjestettiin 6.12.2011. Juhlassa laskettiin seppele ja kynttilöitä Rintamamies- ja rakentajasukupolvien muistomerkille.

torstai 23. helmikuuta 2012

Hiihto- ja pilkkikisat 10.3.2012

Moi kaikki!

Niemen omakotiyhdistyksen hiihtokilpailut ja pilkkikisat järjestetään taas maaliskuussa Siivikkalanlahdella. Lähtöpaikka on Niemen uimaranta.

Pilkkijöiden lähtö klo 9; hiihtäjien klo 11. Tervetuloa!


torstai 12. tammikuuta 2012

Kevään 2012 ohjelmasta alustavasti

Omakotiyhdistyksen uusi johtokunta kokoontui tänään ensimmäistä kertaa. Ensimmäisessä kokouksessa päätettiin järjestäytymisten ja kokouskäytäntöjen lisäksi mm. alustavat päivämäärät kevään ohjelmalle.

Merkkaapa lyijykynällä kalenteriisi:
  • Hiihtokilpailut 10.3., 
  • Kevätkokous 25.3., 
  • Romu- ja roskatalkoot 12.5. 
  • Lisäksi kysytään Netti-Nysseä mielellään huhtikuulle. 
Haluaisimme myös tietää, kiinnostaako jäsenistöä tänä keväänä pihakirppis. Viime vuonna se jätettiin väliin, mutta joinain vuosina se on saanut suuren kysynnän. Kommentoikaapa tänne, sähköpostiosoitteeseemme (niemen.oky@ovi.com) tai Facebook-sivuillamme!

maanantai 2. tammikuuta 2012

Tiikeripuiston remontti

Tiesitkö jo, että Tiikeripuisto, virallisemmin Isoniemenpuisto, on menossa remonttiin nyt alkaneena vuonna 2012?

Tärkeimmät muutokset ovat huonokuntoisten leikkivälineiden uusiminen ja kentän kunnostus hiekkatekonurmikentäksi. Talvileikkien osalta oleellista on, että kenttä tullaan edelleen jäädyttämään luistelua ja jääpelejä varten, ja että talviliukumäki säilyy. Turvallisuutta parantaa lisävalaistus ja mukavuutta uudet penkit.

Suunnitelma sanoo:
Niemen kaupunginosassa sijaitsevan Isoniemenpuiston kunnostuksen tavoitteena on parantaa leikkipaikan turvallisuutta ja viihtyisyyttä sekä monipuolistaa varustusta eri-ikäisille käyttäjille. Kohdetta esitetään kunnostettavaksi vuonna 2012.

Puiston nykyinen varustus on osin huonokuntoista, eikä täytä kaikkia turvallisuusnormeja. Leikkipaikan turvallisuutta heikentää lisäksi läpikulku. Leikkipaikalla on muun muassa kiipeilyteline, kolme keinutelinettä, kaksi liukumäkeä, hiekkalaatikko, pölliauto ja jousikiikkuja. Leikkipaikan vieressä olevalla sorapintaisella pelikentällä on pohjois- ja itäreunalla huonokuntoinen metalliverkkoaita ja koripalloteline.

Rakennettavalle leikkipaikka-alueelle tehdään uusi käytävälinjaus ja nykyisten käytävien tarvittavat rakenteet uusitaan. Leikkivälineet uusitaan ja niiden alle perustetaan normien mukaiset turva-alustat. Hyväkuntoinen kiipeilyteline ja jousikiikut säilytetään. Muukin varustus, kuten penkit ja valaistus uusitaan.

Leikkipaikan yhteydessä olevalle pelikentälle asennetaan hiekkatekonurmipintainen koripalloilupaikka. Aita uusitaan ja sitä jatketaan myös kentän eteläpäätyyn. Kenttää voidaan jatkossakin jäädyttää ja puiston eteläpäähän tehdä talviliukumäki. Muuntamon edessä olevan jätepisteen valaistusta lisätään.

Leikkipaikan ja pelikentän ympäristöstä poistetaan huonokuntoista ja tiheästi kasvavaa puustoa. Uuden väylälinjauksen kohdalta siirretään kuuset talviaikana uuteen paikkaan. Leikkialuetta rajataan väylistä pensasaidanteilla.

Isoniemenpuiston toiminnallinen alue hoidetaan A2-luokan ja luoteisosa A3-luokan mukaisesti.
Suunnitelma on edelleen netissä luettavissa, vaikka kommenttien aika menikin jo umpeen.