torstai 15. joulukuuta 2011

Terveisiä johtokunnalta

Yhdistyksen tämänvuotinen johtokunta kokoontui tänään viimeistä kertaa. Tammikuussa kokoontuu jo uusi.

Tässä muutamia kokouksessa keskusteltuja ilmoitusasioita:

Aamulehti on kirjoittanut, että Tiikeripuisto, viralliselta nimeltään Isoniemenpuisto, menee remonttiin. Suunnitelma on nähtävissä Frenckellissä sekä puistossa, ja toki tietysti myös netissä.

Pirkanmaan ELY-keskus on ottanut kantaa Turvesuon soranmurskaus- ja lumenkaatopaikka-asiaan, ja todennut että suunnitelmat eivät täytä po. toiminnalle asetettuja vaatimuksia. Niemen oky oli mukana erityisesti Ryydynpohjan okyn ajamassa muistutuksessa, joka nosti esiin samoja asioita kuin ELY-keskus on nyt todennut.

Alvari on ilmoittanut, että he voivat tarjoata toiminta-avustusta avointen aluetapahtumien järjestämiseen. Kokouksessamme keskusteltiin alustavasti, että voisimme hakea avustusta esimerkiksi juhannusjuhliin tai romutalkoisiin. Hakuaika päättyy 23.1., joten uusi johtokunta ehtii päättää asiasta vielä ensi vuoden puolella.

Uuden johtokunnan ensimäinen kokous on tammikuun 12. päivä 2012. Jos sinulla on terveisiä tai toiveita johtokunnan suuntaan, kerro toki joko sähköpostitse (niemen.oky@ovi.com) tai vaikka Facebookin kautta.

Rauhallista joulun aikaa!

maanantai 5. joulukuuta 2011

Muistathan huomenna itsenäisyyspäivän muistokynttilät

Olet tervetullut huomenna itsenäisyyspäivänä klo 12 rakentajasukupolvien muistomerkille Pipanitsun puistoon muistamaan ja kunnioittamaan aiempien sukupolvien työtä. Paikalla voi hyvin muistaa myös pois nukkuneita omaisia ja ystäviä.

Pipanitsun puisto on Tapulinkadun ja Piirukadun kulmassa, täällä: http://g.co/maps/6ev3s

Tervetuloa!

sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Syyskokous 2011

Tänään oli Niemen Omakotiyhdistys ry:n sääntömääräinen syyskokous, paikkana tutusti Lielahden kirkko.

Syyskokouksen tärkeimpiin päätöksiin kuuluvat menoarvion ja toimintasuunnitelman hyväksyminen, jäsenmaksusta päättäminen sekä toimihenkilöiden valinta seuraavalle toimintavuodelle.

Yhdistyksen puheenjohtajan tehtävää vuonna 2012 valittiin jatkamaan Arto Huovila. Johtokuntaan erovuoroisten jäsenten tilalle valittiin seuraavaksi kahdeksi vuodeksi Isto Kallio, Birgit Pihlajaniemi ja Timo Yli-Fossi. Isto ja Birge ovat johtokunnassa jo kokeneita, Timo on uusi tulokas ryhmässä - tervetuloa, Timo! Johtokunnan varajäseniksi lupautuivat Esa Fagerlund, Heikki Kasurinen ja Topi Koskinen. Tekijät valittiin myös jäsenasioiden hoitajaksi, naistoimikunnan johtoon sekä toiminnantarkastajiksi. Kiitos kaikille vapaaehtoisen panoksensa antamaan lupautuneille!

Tänä vuonna meillä oli erityistä juhlan aihetta, kun yhdistys kutsui Leila Penttilän yhdistyksen ensimmäiseksi kunniajäseneksi. Leila on sydämeltään niemeläinen, yksi alkuperäisistä Niemen rakentajista, vaikka elämä onkin myöhemmin vienyt asumaan Pohtolankadun "väärälle puolelle".

Keskustelimme myös muista tärkeistä ja mukavista asioista ympäristössämme. Puheenaiheeksi pääsivät mm. Niemenranta, Länsi-Tampereen poikittaisliikenne ja Netti-Nysse.

Aktiivitoiminta jatkuu jälleen itsenäisyyspäivänä - tervetuloa silloin muistamaan rakentajasukupolvea patsaalle Pipanitsun puistoon!

lauantai 19. marraskuuta 2011

Syyskokouksen 2011 esityslista

NIEMEN OMAKOTIYHDISTYS RY

Syyskokous 20.11.2011 klo 16
Lielahden kirkon aula

Esityslista


1. Kokouksen avaus

2. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

3. Esityslistan hyväksyminen

4. Kokouksen järjestäytyminen

5. Ilmoitusasiat

6. Toimintasuunnitelman hyväksyminen vuodelle 2012

7. Yhdistyksen menoarvion hyväksyminen vuodelle 2012

8. Yhdistyksen liittymis- ja jäsenmaksu vuodelle 2012

9. Yhdistyksen puheenjohtajan valinta vuodelle 2012

10. Johtokunnan jäsenten valitseminen erovuoroisten tilalle kaudelle 2012-2013

11. Johtokunnan varajäsenten valitseminen vuodelle 2012

12. Toiminnantarkastajien ja varatilintarkastajien valinta vuodelle 2012

13. Jäsenasiain hoito vuonna 2012

14. Naistoimikunnan vetäjän valinta

15. Keskusjärjestön ja yhteisöjen kokousedustajien valinta vuodelle 2012

16. Jäsenasiat

17. Jäsenistön esittämät asiat

18. Muut esille tulevat asiat

19. Kokouksen päättäminen

Tarjolla kahvia ja pullaa, sydämellisesti tervetuloa!

sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Olemme nyt myös Facebookissa

Moronnääs!


Niemen omakotiyhdistys järjestää monenlaista toimintaa alueemme asukkaille ja vähän muillekin. Omalla kylällä meidät tunnetaan mm. hiihto- ja pilkkikilpailuista,  jälleenrakentajasukupolven muistohetkestä itsenäisyyspäivänä tai vaikka romutalkoista. Kauempanakin tiedetään Niemen uimarannan juhannusjuhlat.

Uusi aika tuo uudenlaista toimintaa ja yhteydenpitoa. Jo pari vuotta meillä on ollut tämä blogi, nettivalokuva-albumi ja sähköpostilista toiminnastamme kiinnostuneille. Tottakai ilmoitamme myös ihan oikeilla ilmoitustauluilla, joita alueellamme on neljä kappaletta, sekä syys- ja kevättiedotteilla jäsentemme postilaatikoihin.

Nyt olemme avanneet sivut myös Facebookiin. Jos se on sinulle tuttu ja sopiva kanava, tykkää meistä osoitteessa https://www.facebook.com/pages/Niemen-omakotiyhdistys-ry/238218636242988. Kerro siitä toki naapurillesikin!

Mielelään kuulemme myös sinun ajatuksiasi, millaista voisi omakotiyhdistyksen toiminta olla, jotta se juuri sinua palvelisi. 

Ollaan yhteyksissä!

sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Syksyllä tapahtuu!

Yhdistyksen syyskokous

Niemen omakotiyhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään sunnuntaina 20.11.2011 klo 16 Lielahden kirkolla. Kokouksessa on käsiteltävänä mm. yhdistyksen puheenjohtajan ja johtokunnan erovuoroisten jäsenten valinnat sekä toimintasuunnitelma tulevalle vuodelle. Uudet innokkaat osallistujat ja ideat ovat tervetulleita! Tarjolla kahvia ja pullaa. Tervetuloa!
Itsenäisyyspäivän muistokynttilät
Perinteiseen tapaan kokoonnumme itsenäisyyspäivänä klo 12 rakentajasukupolvien muistomerkille Pipanitsun puistoon Tapulinkadun ja Piirukadun risteykseen. Kynttilöin kunnioitamme aiempien sukupolvien työtä ja paikalla voi hyvin muistaa myös pois nukkuneita omaisia ja ystäviä.
Hiekoitussepeliä
Omakotiyhdistys tilaa tulevaksi talveksi hiekoitussepeliä jäsentensä käyttöön. Sitä voi noutaa Lautta- ja Tapulinkadun risteyksestä ja kasa on merkitty yhdistyksen kyltillä.
Jäsenmaksu
Jos et vielä ole maksanut jäsenmaksuasi tältä vuodelta, nyt on aika! Jäsenmaksu on 8€ ja sillä pääset mukaan yhdistyksen toimintaan ja hyötymään jäseneduista. Jäsenenä saat mm. 50% alennuksen sähköenergian perusmaksusta Tampereen sähkölaitokselta, Teboililta alennuksen lämmitysöljystä sekä Omakotiviestin.
Johtokuntaan tarvitaan toimijoita
Yhdistyksen johtokuntaan tarvitaan apuvoimia. Sihteerin, rahastonhoitajan, kirjanpitäjän ja tilin-/toiminnantarkastajan paikoille tarvitaan asian hallitsevia tekijöitä.
Ota yhteyttä rohkeasti näissä ja muissakin asioissa! Lisätietoja antavat Arto Huovila p. 046 841 7160, Isto Kallio p. 050 467 0215 tai Topi Koskinen p. 040 517 0039. Voit olla suoraan yhteydessä johtokunnan jäseniin tai voit kirjoittaa sähköpostia osoitteeseen niemen.oky@ovi.com.  Tietoa yhdistyksen toiminnasta löytyy internetsivuilta http://niemenoky.blogspot.com.

Jos olet tyytyväinen siihen mitä yhdistys tekee, tule mukaan varmistamaan että hyvä toiminta jatkuu! Jos olet tyytymätön siihen mitä yhdistys tekee, tule mukaan muuttamaan toimintaa paremmaksi! On tärkeää että mukana on monenlaisia innokkaita, eri ikäisiä, näköisiä ja kokoisia jäseniä. Vain siten yhdistys voi palvella meitä kaikkia ja juuri sinua.

maanantai 15. elokuuta 2011

Suomesaari elää -tapahtuma 11.9.2011

Tiesithän, että 11.9.2011 järjestetään Suomensaari elää -tapahtuma? Paikalle on suunniteltu monenlaista toimintaa kaiken ikäisille monien järjestäjien toimesta lettujenpaistosta askartelunohajuskeen ja jäteneuvonnasta nettinysseen. Järjestäjiin kuuluu Lentävänniemen ja Lielahden alueen päiväkoteja, kouluja, yhdistyksiä, partiolaisia., urheiluseuroja ynnä muita.

Tapahtuma alkaa soittokunnan siivittämänä klo 11 ja päättyy kello 14 alkavaan Herra Heinämäen Lato-orkesterin konserttiin.

Myös Niemen omakotiyhdistys on paikalla. Järjestämme kaikille rohkeille ja innokkaille saappaanheittokilpailun. Olemme myös mukana Tarinatuvalla, jonka ajatuksena on muistella Lentävänniemi –Lielahti –alueen historiaa ja elettyä elämää ihmisten omien kokemusten pohjalta. Tarinatuvalla ei etsitä totuutta vaan kokemuspohjaista tietoa ja tunnetta

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Lisätietoja löytyy Mansikkapaikan kotisivuilta http://www.mansikkapaikka.net/.



torstai 4. elokuuta 2011

Asvalttia!

Hyvää kesää kaikille!
Koulujen alku lähenee, lomakausi vähenee, mutta kesä vaan jatkuu.
Myös Niemi alkaa näyttää vähän valmiimmalta, kun katuremonteissa on alkanut tapahtua edistymistä ja peräti valmistumista.

Vetikonkatu sai asvaltin heinäkuulla, samalla viikolla kun Tamperelainen-lehti kirjoitti aiheesta artikkelin.

Vähäniemenkadun kevyenliikenteenväylä jäi viime syksynä lumien tullessa tekemättömäksi, mutta viimein nyt elokuun alussa sinnekin asvaltti saatiin. Myös ajorata on saanut uuden päällysteen - aika monesti se viime kesän asvaltoinnin jälkeen onkin jo ehditty auki repiä. Odotamme vielä pyörätien merkkiä kevyenliiikenteenväylän päähän niin on koululaistenkin turvallisempi aloittaa lukukautensa. Eiköhän sekin saada, kun työt etenevät oikeaan vaiheeseen.

Vähäniemenkadun jälkeen tuli myös Pohtolankadun pyörätie päällystetyksi. Varmaankin lisäelintila on tervetullut sielläkin niin autoilijoille, pyöräilijöille kuin kävelijöillekin.

Ajellaan varovasti edelleen!

keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Kokkojuhla juhannusaattona - myös talkooväki tervetullutta

Niemen omakotiyhdistys järjestää juhannusaattona taas perinteisen kokkojuhlan Niemen uimarannalla. Ohjelmassa musiikkia, kesäkilpailuja, arpajaiset, makkaranmyyntiä ym.

Juhla alkaa klo 20 ja kokko sytytetään klo 22.

Huom!!

Tänä vuonna meillä on hiukan pulaa talkooväestä. Voit osallistua illan ohjelmaan esimerkiksi kilpailujen henkilökuntana tai arpojen myynnissä. Jos haluat antaa talkoopanoksesi, nykäise rohkeasti paikalla olevia järjestäjiä hihasta.

Olet tervetullut myös aamun kokkotalkoisiin klo 9 alkaen. Silloin on innokkaille tarjolla kokon rakentamista ja paikkojen järjestelyä.

maanantai 16. toukokuuta 2011

Onnistunut asukasilta

Niemen omakotiyhdistys ry järjesti 11.5. keskustelutilaisuuden Lielahden alueen palveluista sekä Niemenrannan rakentumisesta.

Seniori-ilta 11.5.2011 - Share on Ovi

Tilaisuudessa puhuivat:
  • Aluejohtaja Ilkka Kääriäinen, YIT
  • Asuntopoliittinen sihteeri Jarmo Lehtinen, Tamereen kaupunki
  • Suunnittelupäällikkö Sisko Hiltunen, Tampereen kaupunki, hyvinvointipalvelut tilaajaryhmä
  • Maarit Rauthovi-Puotila ja Matti Laine Rientolan Setlementistä
Tilaisuudessa oli emännän "kahvimittarilla" laskettuna paikalla n. 80 henkeä.

Kiitos kaikille osallistujille sekä erityisesti puhujille!

lauantai 14. toukokuuta 2011

Katuremonteista

Yhdistyksemme johtokunta on ollut yhteydessä kaupunkiin alueemme katuremonttien tiimoilta. Vetikonkatuhan on ollut remontissa jo koko viime kesän, ja Vähäniemenkatukin odottaa asvalttia kevyenliikenteenväylälleen. Vähäniemenkadun ajoradallakin on joitain pahoja kuprupaikkoja erinäisten kaivuiden ja paikkailuiden jäljiltä.

Kaupunki on tiedottanut tällaiset aikataulut päällystystöille:
  • Vetikonkatu: päällystys viikoilla 20-21
  • Vähäniemenkatu: päällystys viikolla 22-25
  • Isoniemenkatu: päällystys viikoilla 16-38
Mahdollisiin tiedusteluihin kaupungilla vastaa Marko Kalela.

maanantai 9. toukokuuta 2011

Muistutus: Keskustelu- ja infotilaisuus Lielahden palveluista ja Niemenrannan kehittymisestä.


Keskiviikkona 11.5.2011 klo 17
Lentävänniemen koululla
 
Sisäänkäynti koulun pihan puolelta

Keskustelualustukset: 
  • LIELAHTI-TALO JA ALUEEMME SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN KEHITTÄMINEN. Sisko Hiltunen, Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveystoimi
  • NIEMENRANNAN TOIMINTAKESKUS KAIKEN IKÄISTEN HARRASTUSKÄYTTÖÖN? Matti Laine, Rientolan Setlementti
  • NIEMENRANNAN ALUEEN ASUNTORAKENTAMINEN.
    Pasi Rintamäki, YIT
  • ASUMISOIKEUSASUNTO - SENIOREILLE SOPIVA ASUMISMUOTO?
    Jarmo Lehtinen, Tampereen asuntotoimi

Tilaisuudessa on mahdollisuus saada palvelupisteestä henkilökohtaista
neuvontaa,
Tilaisuus on kaikille avoin, ja sinne on vapaa pääsy.

Kahvitarjoilu!

Järjestäjä: Niemen Omakotiyhdistys ry

lauantai 7. toukokuuta 2011

Aurinkoiset romutalkoot

Niemen omakotiyhdistyksen perinteiset romu- ja roskatalkoot pidettiin tänään. Tällä kertaa saatiin nauttia aurinkoisesta ilmasta. Aamun hallasta lämpö nousi päälle viidentoista asteen.

Romutalkoot 2011 - Share on Ovi

Perinteiseen tapaan kerättiin metalliromua kiertoon ja sekalaisempaa kaatopaikalle. Kuten ennenkin, moni vielä käyttökelpoinen tavara vaihtoi myös omistajaansa suoraan paikan päällä. Niin kävi esimerkiksi näille komeille AIV-pulloille, ja tietysti monelle polkupyörälle.

Romutalkoot 2011 - Share on Ovi

Romunkeruun lisäksi paikalla oli tällä kertaa muutakin ohjelmaa. Ilmankos-projektin Anne Leppänen ohjasi lapsille hyötykasvien istutusta. Marttojen ja Pirkanmaan jätehuollon Anne Sannamo oli antamassa tärkeää tietoa kompostoinnista.


Romutalkoot 2011 - Share on Ovi


Kuten aina, kahvia, pullaa ja mehua myytiin. Jäsenmaksunsa kävi maksamassa useampi kymmenen jäsentaloutta.

Romutalkoot 2011 - Share on Ovi
Kiitokset kaikille osallistuneille!

torstai 28. huhtikuuta 2011

Tulossa: Keskustelutilaisuus Niemenrannasta ja ikäihmisten palveluista

Aktiivinen toukokuumme jatkuu vielä Romutalkoo-viikonloppumme jälkeenkin. Tulossa on nimittäin keskustelutilaisuus aiheesta:

Lielahden alueen palvelut ikäihmisille  
Tervetuloa keskustelutilaisuuteen Lielahden ja Niemenrannan kehittymisestä, asuntorakentamisesta ja palveluista. Erityisteemana ovat ikäihmisten terveyteen ja asumiseeen liittyvät palvelut ja niiden kehittyminen alueellamme.

Aika: 11.5.2011 klo 17.
Paikka: Lentävänniemen koulu (sisäänkäynti koulun pihan puolelta)

Ohjelma (alustavasti):

LIELAHTI-TALO JA ALUEEMME SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN KEHITTÄMINEN
Sisko Hiltunen, Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveystoimi

NIEMENRANNAN TOIMINTAKESKUS KAIKEN IKÄISTEN HARRASTUSKÄYTTÖÖN?
Matti Laine, Rientolan Setlementti

NIEMENRANNAN ALUEEN ASUNTORAKENTAMINEN
Pasi Rintamäki, YIT

ASUMISOIKEUSASUNTO - SENIOREILLE SOPIVA ASUMISMUOTO?
Jarmo Lehtinen, Tampereen asuntotoimi


Tilaisuudessa on mahdollisuus saada palvelupisteestä henkilökohtaista neuvontaa ja vastata asumistarpeita koskevaan kyselyyn (lomake).

Tilaisuus on kaikille avoin, ja sinne on vapaa pääsy. Kahvitarjoilu!
Järjestäjä: Niemen Omakotiyhdistys ry

keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Romutalkoot ja muuta tapahtumaa

Muistathan Romu- ja Roskatalkoot Niemen omakotiyhdistyksen jäsenille lauantaina 7.5.2010 klo 9-12 Niämen torilla Palkkikadulla.

Tuo metalliromusi ja muut roinat ja romppeet lavallemme, mutta älä nyt kumminkaan remontti- tai rakennusjätteitäsi. Lavoja on kaksi: Toinen metalliromulle, toinen sekalaisemmalle. Me hoidamme jäsenten tuomat romut asianmukaisesesti kierrätykseen tai kaatikselle.

Tänä vuonna meillä on myös pientä lisäohjelmaa:

Anne Leppänen Ilmankos-projektista järjestää yrttien ja muiden hyötykasvien istutusta lapsille. Huom! Mielellään oma purkki tai ruukku mukaan.

Marttojen puutarhaneuvoja Anne Sannamo antaa vinkkejä puutarhan hoitoon, kompostointiin, jne. klo 10-11.

Romutalkoitten yhteydessä on loistava tilaisuus käydä maksamassa omakotiyhdistyksen jäsenmaksu tälle vuodelle, 8 euroa.

Paikalla on myös myynnissä kahvia ja mehua. Tervetuloa!

tiistai 26. huhtikuuta 2011

Omakotiyhdistyksen juhlavuoden yhteenveto

YHDISTYKSEN TARKOITUS

Niemen Omakotiyhdistys ry:n tarkoituksena on koota alueella asuvia omakotitalojen ja niihin verrattavien asuntokiinteistöjen omistajia yhteistoimintaan valvomaan omakotitoimintaan liittyviä yhteisiä etuja, toimimaan viihtyvyyden ja turvallisuuden lisäämiseksi, kehittämään ja turvaamaan omakotiasumisen yleisiä edellytyksiä sekä kohottamaan alueen asukkaiden sivistyksellistä tasoa. Yhdistykseen kuului viime vuonna n. 350 jäsentaloutta.

Asioita hoitavana ja toimeenpanevana elimenä yhdistyksessä toimi syyskokouksen valitsema johtokunta. Siihen kuului puheenjohtajan lisäksi kuusi varsinaista ja kolme varajäsentä.


VIRKISTYS JA TAPAHTUMAT VUONNA 2010


Vuosi 2010 oli yhdistyksen 60-vuotisjuhlavuosi. Synttäreitä juhlittiin perinteisin juhlamenoin 16.5.2010 Rientolassa, jonne oli kutsuttu yhdistyksen jäsenten lisäksi kutsuvieraiksi mm. muita yhdistyksiä ja järjestöjä, kaupungin ja seurakunnan edustajat sekä yhdistyksemme entisiä vaikuttajia. Puheita pitivät puheenjohtajamme Arto Huovila, Seppo Miilunpalo, emeritus kirkkoherra Olli Lehtipuu, apulaispormestari Timo Hanhilahti sekä arvostettu lielahtelainen Leila Penttilä. Puheiden lisäksi juhlissa oli monipuolista ohjelmaa, mm. oman alueen lasten musiikkiesityksiä sekä näyttelijä Ahti Jokisen lausuntaesitys. Tilaisuuden juonsi Helka Murola. Tilan koristelu sekä tarjoilut kahveineen ja kakkuineen järjestettiiin omin voimin talkootöinä.

Pilkki- ja lasten hiihtokilpailut järjestettiin Niemen uimarannalla 20.3.2010. Kilpailujen yhteydessä myytiin makkaraa ja kaikki lapset saivat osallistumisesta palkinnoksi karkkipussin ja 3 parasta joka sarjasta lusikan.


Roska- ja romutalkoot pidettiin Niemen torilla 8.5.2010. Jäsenille tarjottu mahdollisuus nurkkiensa siivoamiseen saavutti perinteisesti suuren suosion. Paikan päällä oli mahdollisuus myös jäsenmaksun suorittamiseen ja sen hoiti noin sata yhdistyksen jäsentä huolimatta sateisesta säästä. Tänä vuonna romutalkoiden yhteydessä oli uutuutena Ilmankos-projektin järjestämä kirjojenvaihtotori sekä Tampereen polkupyöräilijät ry:n polkupyöränhuoltopiste.

Sunnuntaina 30.5.2010 järjestettiin perinteinen pihakirppis.

19.6.2010 järjestettiin teatteriretki Kangasalaan Ramppiteatterin näytökseen Kuinka löytäisin sen laulun. Retkelle osallistui täysi bussillinen väkeä.

Perinteinen kokkojuhla järjestettiin juhannusaattona uimarannalla, hyvässä kelissä. Kokon lisäksi ohjelmassa oli erilaisia kilpailuja, makkaran ja virvokkeiden myyntiä sekä tietenkin musiikkia. Oman alueemme asukkaiden lisäksi tapahtumassa oli runsaasti väkeä eri puolilta Tamperetta. Buffetissa kauppa kävi.

Elokuun 22. jatkettiin 60-vuotisjuhlintaa järjestämällä Niemen alueella kiertelevä juhlajunakierros jäsenistöllemme. Juna osoittautui niin suosituksi, että jouduimme järjestämään ylimääräisen kierroksen, jotta kaikki halukkaat pääsivät mukaan. Matkan varrella kerrottiin Leila Penttilän johtaman työryhmän kokoamia tarinoita alueemme historiasta.

Syksyllä tilattiin hiekkakuorma jäsenistön käytettäväksi talvihiekoitukseen. Hiekkaa sai noutaa Lautta- ja Tapulinkadun risteyksestä.

Perinteinen itsenäisyyspäivän muistohetki järjestettiin 6.12.2010. Juhlassa laskettiin seppele ja kynttilöitä Rintamamies- ja rakentajasukupolvien muistomerkille.

YHTEYDENPITO JA VAIKUTTAMINEN

Niemen Omakotiyhdistys ry toimi vuonna 2010 tavoitteidensa ajamiseksi pitämällä yhteyttä Tampereen kaupunkiin ja muihin yhteistyötahoihin (mm. Länsi-Alvari, Ylöjärven kaupunki, Teboil, Lentävänniemen koulu, Tampereen joukkoliikenne, Omakotiyhdistysten keskusjärjestö ja muut omakotiyhdistykset lähialueilla, Ilmankos).

Tammikuussa osallistuttiin Pohtolan omakotiyhdistyksen valitukseen Siivikkalan osayleiskaavasta Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle, jonka perusteella kaava hylättiin. Sittemmin Ylöjärvi on valittanut hallinto-oikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Helmikuussa osallistuttiin Ilmankos-projektin ilmastoiltaan Lentävänniemen kirjastolla. Tämä poiki yhteistyötä myöhemmin mm. romutalkoiden yhteydessä.

Kevätpuolella yhdistys piti tiiviisti yhteyttä Tampereen joukkoliikenteeseen alueemme bussiyhteyksien varmistamiseksi. Linjan 50 (Siivikkala-Höytämö) liikennöinti loppui kesäkuussa, ja yhteys Niemeen korvattiin uudella Linjalla 7 (Siivikkala-Sarankulma).

Syksyllä kirjelmöitiin Tammervoimalle ja Pirkanmaan ELY-keskukselle Tampereen jätevoimalahankkeen YVA:sta. Niemen omakotiyhdistys vaati, että ympäristövaikutusten arvioinnissa Lielahden sijoitusvaihtoehdon osalta voimalan hajuhaitat sekä vaikutukset alueen liikenteeseen tutkitaan kattavasti ja selitetään ymmärrettävästi.

Teboilin öljysopimuksen mukaisia öljytilauksia ovat alueen asukkaat tehneet kiitettävästi ja yhdistys on tästä saanut varoja.

Vuoden 2010 aikana blogiin kirjoitettiin yhteensä 34 kirjoitusta. Kirjoitusten aiheina olivat yhdistyksen toiminnan ja 60-v. juhlavuoden tapahtumien lisäksi erityisesti alueen katuremontit ja niiden aiheuttamat reittimuutokset linjalle 16. Blogilla oli keskimäärin noin 300 lukijaa kuukaudessa, ja palaute on ollut positiivista myös alueemme ja jäsenistömme ulkopuolelta. Yhdistyksellä oli myös sähköpostiosoite sekä tiedottamista varten avoin sähköpostilista.

Niemi näkyi myös Tampereen Omakotiviestissä, jossa vuoden kuluessa oli artikkeleita mm. 60-v. –juhlistamme, juhlajunasta, Niemen alueen rakentamisvaiheesta ja omakotiyhdistystoiminnasta alueellamme.

torstai 24. maaliskuuta 2011

Kevätkokouksen esityslista 2011

NIEMEN OMAKOTIYHDISTYS RY
KEVÄTKOKOUS
Su 27.3.2010, klo 16:00
Lielahden kirkon aula
Esityslista

1. Kokouksen avaus

2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen.

3. Kokouksen järjestäytyminen:
 - Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa.

4. Esityslistan hyväksyminen.

5. Ilmoitusasiat

6. Jäsenasiat

7. Poisnukkuneiden jäsenten muistaminen

8. Vuoden 2010 toimintakertomuksen hyväksyminen

9. 2010 tilinpäätös

10. Tili- ja vastuuvapauden myöntäminen.

11. Muut esiintulevat asiat.

12. Kokouksen päättäminen

Tietoa maalämmöstä kevätkokouksen yhteydessä

Niemen omakotiyhdistys ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään Lielahden kirkolla ensi sunnuntaina 27.3.2011. Käsittelyssä sääntömääräiset asiat. Keskustelua alueen ajankohtaisista asioista. Tarjolla kahvia ja pullaa. Tervetuloa!

Kello 16:00, ennen virallisen kokouksen alkua, SunCo Oy:n asiantuntijat tulevat esittelemään meille uusiutuvan energian ratkaisuja, erityisesti maalämpöä.

Omakotitalon energia-asiat ovat nyt ajankohtaisempia kuin koskaan. Moni omakotiasuja miettii lämpöenergiaan liittyviä vaihtoehtoja kalliin sähkö- ja öljylämmityksen tilalle tai rinnalle. Uusiutuvat energiaratkaisut (eli maa-, ilma-, ja hybridienergiaratkaisut) ovat saaneet valtavan suosion mm. niiden edullisuuden, ympäristöystävällisyyden ja luotettavuuden vuoksi.

Ajankohtaisuutta lisää se, että juuri nyt  (8.4.2011 mennessä) voi hakea tukea uusiutuvaa energiaa hyödyntävien lämmitystapojen käyttöönottoon, esim. öljy- tai sähkölämmityksen korvaamiseen maalämpö-, ilma-vesi-, tai puu-pellettilämmitysjärjestelmällä. Avustus on enintään 20 prosenttia laite- ja materiaalikustannuksista, ja lisäksi työn osuuteen on mahdollista hakea kotitalousvähennystä.

Virallinen osuus kokouksestamme alkaa esittelyn ja keskustelun jälkeen n. klo 16.30.

perjantai 18. maaliskuuta 2011

Kevätkokous & kevään toimintaa



Kevätkokous 27.3.2011

Niemen omakotiyhdistys ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään Lielahden kirkolla su 27.3.2011 klo 16. Käsittelyssä sääntömääräiset asiat.  Keskustelua alueen ajankohtaisista asioista. Tarjolla kahvia ja pullaa. Tervetuloa!


Romu- ja roskatalkoot 7.5.2011

Hankkiudu eroon kotisi ja pihasi romuista tuomalla ne keräykseemme. Lavat metalliromulle ja muulle jätteelle perinteiseen tapaan yhdistyksen jäsenten käytettävissä klo 9.00-12.00 Palkkikadulla. Huomaathan ettemme voi vastaanottaa rakennus-, puutarha- ja ongelmajätteitä emmekä sähkö- ja elektroniikkaromua.



Keskustelutilaisuus alueemme palveluista 11.5.2011 klo 17-19

Yhdistys järjestää keskustelu- ja infotilaisuuden Niemen ja Niemenrannan kehittymisestä, asuntorakentamisesta ja palveluista. Erityisteemana ovat ikäihmisten asuminen, terveyspalvelut, Lielahti-talo yms. Kaupungin asuntotoimen edustaja kertoo asumisoikeusjärjestelmästä ja YIT esittelee Niemenrannan asuntorakentamista sekä sosiaalitoimen edustaja esittelee alueen sosiaali- ja terveyspalveluja. Kahvitarjoilu! Paikka: Lentävänniemen koulun ruokala.


Jäsenmaksuasiaa!

Kevättiedotteen mukana koteihin on jaettu ohjeet jäsenmaksun maksamiseksi. Jäsenmaksu vuodelta 2011 on 8 euroa. Voitte maksaa sen tuttuun tapaan suoraan johtokunnan jäsenille esimerkiksi romutalkoissa 7.5.2011 tai pankkitilillemme kevättiedotteessa mainituilla tiedoilla 30.5.2011 mennessä. Huom! On tärkeää, että pankkisiirrossa käytetään talokohtaista, kevättiedotteessa ilmoitettua viitenumeroa. Ilman viitenumeroa maksettu lasku ei kirjaudu oikean jäsenen kohdalle.

lauantai 12. maaliskuuta 2011

Hiihtokilpailun tulokset 12.3.2011

Niemen omakoityhdistyksen pilkki- ja hiihtokilpailut pidettiin mukavassa pikkupakkassäässä Niemen uimarannalla lauantaina 12.3.2011.

Tässä hiihdon tulokset. Kaikki hiihtäjät palkittiin lusikoin ja karkkipussein. 

Tytöt alle 4v
  1. Saara Paananen        11:09:00
Tytöt alle 8v
  1. Emma Koskinen          6:32:00
Tytöt alle 10v
  1. Elsa Huovila           3:35:00
  2. Venla Salminen         3:42:00
Pojat alle 4v
  1. Lauri Koivusalo        6:43:00
  2. Kuutti Salonen        19:21:00
Pojat alle 6v
  1. Matias Salminen        2:43:00
  2. Aake Salonen           3:31:00
Pojat alle 8v
  1. Taavi Salonen          5:32:00
  2. Akseli Mansikkamäki    8:51:00
Pojat alle 12v
  1. Niko Usvajärvi         2:26:00
  2. Niilo Huovila          2:49:00
  3. Eemeli Mansikkamäki    4:36:00

torstai 10. maaliskuuta 2011

tiistai 15. helmikuuta 2011

Hiihto- ja pilkkikisatu siirretään!

Hei!

Ensi lauantaiksi suunnitellut hiihto- ja pilkkikilpailut siirretään kovien pakkasten vuoksi tulevaisuuteen.

Ilmoittelemme kun uusi ajankohta selviää!

torstai 10. helmikuuta 2011

Juha Kortteus vastaa kirjeeseemme Soirokadun pysäkistä

Tampereen kaupungin joukkoliikennelogistikko Juha Kortteus vastaa kirjeeseemme, jossa esitimme Soirokadun pysäkin palauttamista. Julkaisemme Juhan luvalla viimeisimmän vastauksen, josta selviää perustelut pysäkin poistamiseen.


Hei,
Sain selviteltyä asiaa lisää. Keskustelin ja selvitin pysäkkiasiaa yleisten alueiden suunnittelusta Kalevi Salosen kanssa. Pysäkki oli jätetty pois suunnitelmasta poikkileikkauksen muutoksen vuoksi. Soirokadun jälkeen ko. pysäkin kohdalle ei enää saatu kevyenliikenteen yhteyttä rakennettua, näin ollen turvallinen yhteys pysäkille jäi toteutumatta. Myöskään katutila ei enää mahdollistanut pysäkille syvennyksen rakentamista, saati kunnollisen odotustilan rakentamista. Koska turvallista pysäkkiä ei ollut enää mahdollisuutta rakentaa, suunnittelun yhteydessä tehtiin päätös pysäkin poistamisesta.
 
Yhdyskuntalautakunnan käsittelyssä suunnitelma esitettiin ilman pysäkkiä edellä mainituin perusteluin ja näin sen myös lautakunta päätti. Nähtävillä olon aikana ei muistutuksia tullut. Aikaisemmin kirjoitin toiveen pysäkin poistosta tulleen alueen asukkailta. Asukkailta ei huomautuksia tullut, joten tältä osin olin ymmärtänyt asian väärin, pahoittelen aikaisemmin antamaani virheellistä tietoa. Pysäkeiden välinen etäisyys toisistaan on noin 500 metriä. Kävelyetäisyys nykyisille pysäkeille on vielä kohtuullinen. Ymmärrämme kyllä harmin pidentyneestä matkasta, valitettavasti pysäkkiä ei voida takaisin entiselle paikalleen palauttaa.


Tämän vastauksen voi julkaista blogissanne.

Ystävällisin terveisin

Juha Kortteus
Joukkoliikennelogistikko
Tampereen kaupunki
Kaupunkiympäristön kehittäminen,
Joukkoliikenne
PL 487, 33101 TAMPERE

keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Niemessä tapahtuu

Moi kaikki!

Muistattehan hiihto- ja pilkkikilpailumme lauantaina  19.2.2011!
Jos haluat mukaan järjestämään tapahtumaa, ilmoittaudu Birgit Pihlajaniemelle, p 040-554 8296. Talkoolaisia tarvitaan esimerkiksi hiihtäjien lähettämiseen ja kanttiinin pitoon.

Muusta kevään toiminnastamme tiedotamme maaliskuulla ilmestyvässä kevättiedotteessamme, sekä tietenkin ilmoitustauluilla ja täällä netissä.


Tiedoksi myös muuta säpinää lähistöllä. Nämä tapahtumat eivät ole yhdistyksemme järjestämiä, mutta muuten kiinnostavia - siis tiedoksi!

  • Asukasmielipiteiden selvittäminen Länsi-Tampereen metsäsuunnittelun tueksi: Tampereen kaupunki järjestää kyselyn, johon Länsi-Tampereen asukkailla on mahdollisuus vastata. Kyselyn tarkoituksena on selvittää asukkaiden mielipiteitä ja toiveita koskien Länsi-Tampereen metsäalueita ja niiden hoitoa. Kyselyssä saatuja tietoja hyödynnetään alueen metsäsuunnitelman päivitystä tehtäessä. Asukkailla on siis nyt mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaisina he haluavat Länsi-Tampereen metsäalueet tulevaisuudessa nähdä. Kyselyn viimeinen vastauspäivä on 11.3.2011. Kysely löytyy osoitteesta https://palvelut2.tampere.fi/e3/lomakkeet/3286/lomake.html 

keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Soirokadun pysäkki takaisin!

Niemen Omkotiyhdistys ry:n avoin kirje Tampereen joukkoliikennepäällikölle 26.1.2011:


Hyvä Mika Periviita,

Niemen omakotiyhdistys esittää, että linjan 16 Soirokadun pysäkki (1415) Vähäniemenkadulla palautetaan. Nykyisin tuolla kohtaa on pysäkki Lentävänniemen suuntaan meneville busseille, mutta ei Keskustorin suuntaan, vaikka molemmat on merkitty Tampereen joukkoliikenteen pysäkkikartalle<http://aikataulut.tampere.fi/map/index.php?stops=1415&x=3324307&y=6828785&zoom=4&season=20100809&width=650&height=450>.

Pysäkin läheisyydessä asuu eri-ikäisiä ja -kuntoisia ihmisiä, ja monelle etäisyys seuraavalle Isoniemenkadun (1033) tai edelliselle Lentävänniemen koulun (1417) on liian pitkä. Omakotitalojen lisäksi aivan pysäkin vieressä on kerrostaloja, joissa asuu mm. vanhuksia. Tällä puolella Vähäniemenkadun ei enää ole koko matkalla jalkakäytävää, joten etäämmällä oleville pysäkeille päästäkseen pitää ylittää vilkas katu kahdesti. Heikkojalkaisille tai vaikkapa lasten tai lastenvaunujen kanssa liikkuville pysäkin katoaminen on ollut suuri heikennys palvelutasoon.


Ystävällisesti,

Niemen Omakotiyhdistys ry

torstai 13. tammikuuta 2011

Johtokunnan kokous 11.1.2011

Niemen omakotiyhdistyksen uusi johtokunta kokoontui ensimmäisen kerran 11.1.2011.

Kokouksessa päätettiin, että yhdistyksen varapuheenjohtajana jatkaa Isto Kallio, rahastonhoitajana Marja Miilunpalo ja sihteerinä Topi Koskinen. Yhdistyksen Länsi-Alvari-yhteyshenkilönä toimii Juha Kivistö. Johtokunta kokoontuu tänäkin vuonna noin kerran kuussa, pääsääntoisesti joka kuun toisena tiistaina. Kaikki johtokunnan jäsenet ja varajäsenet sekä puheenjohtaja on lueteltu täällä. Ota yhteyttä jos sinulla on asiaa yhdistykselle! 

Kevään tapahtumista päätettiin jo sen verran, että hiihto- ja pilkkikilpailut tullaan järjestämään (sään salliessa) 19.2.2011. Asiasta tiedotetaan tarkemmin ilmoitustauluilla ja netissä lähempänä tuota ajankohtaa.

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidetään 27.3. Lielahden kirkolla. Siitäkin lisätietoa myöhemmin.

Pyrimme järjestämään toukokuussa yhdistyken jäsenille keskustelutilaisuuden Niemenrannasta, sen tarjoamista palveluista ja asumismahdollisuuksista esim. senioreille sekä muista palveluista Lielahdessa ja Niemenrannassa. Tästä lisätietoa kun asia varmistuu ja tarkentuu.

Perinteiset romutalkoot on luvassa niin ikään toukokuulla. Pihakirppiksestä ehdotettiin, että sitä ei tänä vuonna järjestettäisi. Näihin asioihin palataan vielä tulevissa johtokunnan kokouksissa. Mielellämme kuulisimme ajatuksia jäseniltä!